help
 
 

Hoe zet ik een plaatje rechtsboven in de hoek, of als achtergrond op mijn pagina?!

Om een plaatje rechtsboven te gebruiken moet je eerst zorgen dat het ergens op het internet komt. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de ruimte die je hebt bij je internetprovider om een homepage op te zetten. Doe een upload van het plaatje dat daarna bereikbaar is op het internet onder bijvoorbeeld de naam http://members.planet.nl/~ikke/plaatjes/mijnfoto.jpg
Dat adres, die url, moet je vervolgens invoeren bij uw mijneigenfavorieten-pagina: ga naar 'allerlei onderhoud' > 'Layout etc'. Daar kun je dat adres invoeren en tevens (eventueel) het adres van een website waar je naartoe moet springen als je op dat plaatje klikt.

Hoe verander ik de inhoud van mijn pagina?

Achter iedere link en iedere rubriek en de subpagina-omschrijving zit een grijs handje. Als je daarop klikt kun je de link/rubriek/subpagina veranderen of verwijderen.

Voor het toevoegen van een nieuwe link/nieuwe rubriek kun je gebruik maken van de buttons onder aan je prive-pagina.

Voor meer opties ga je naar 'allerlei onderhoud'. Je kunt van daaruit snel links/rubrieken/subpagina's bewerken of verwijderen, maar ook de volgorde van links in rubrieken, rubrieken op subpagina's veranderen, of bijvoorbeeld links verhuizen naar een andere rubriek danwel rubrieken verhuizen naar een andere pagina.

Ik vind het toevoegen van links erg omslachtig.... Kan dat handiger?

Achter 'allerlei onderhoud' > 'Toevoegbutton' zit een pagina waarop wordt uitgelegd wat je moet doen om in de koppelingen-balk van je browser een button te maken waarop je kunt klikken steeds als je op een webpagina zit die je wilt toevoegen aan je favorieten....

Mijn pagina is helemaal verdwenen. Hoe kan dat?

Als je account 60 dagen door niemand is opgevraagd, ook niet door jezelf, dan wordt je account automatisch verwijderd. Daarna blijft het wel nog een tijdje beschikbaar in onze backup, maar daarna is je account definitief uit onze database verwijderd.

Kan ik het aanzien van mijn pagina veranderen?

Ja. Ga naar 'allerlei onderhoud' > 'Layout etc'...

Daar vind je een hoop opties waarmee je maar eens moet experimenteren. Als je thuis bent in stylesheets maken kun je zelfs een link maken naar je eigen stylesheet.

Mijn Email-adres is gewijzigd; hoe kan ik dat aangeven op de pagina?

Ga naar 'allerlei onderhoud' > 'Layout etc'. Naast diverse opmaak-gegevens kun je hier ook ergens onderin het email-adres vastleggen dat aan je pagina is gekoppeld.

Hoe wijzig ik mijn password?

Ga naar 'allerlei onderhoud' > 'Wachtwoord'

Kan er een teller op mijn pagina?

Ja. Vraag een account aan bij checkstat.nl.

Nedstat.nl/webstats4u.nl kan ook, maar daar zijn we niet meer zo blij mee sinds die teller ongewenste reclamepopups genereert.

Ga naar 'allerlei onderhoud' > 'Layout etc' en vul de uitgereikte checkstat-code in

Hoe lang blijft de toevoeging (nieuw) achter een nieuw toegevoegde link staan?

(nieuw) blijft in elk geval 3 dagen staan.... daarna wordt het bij de eerstvolgende wijziging op de pagina verwijderd. Als je niks wijzigt op de pagina kun je de pagina verversen door 'refresh pages'

PANIEK! Mijn hele pagina is leeg!?!

Geen paniek dus: alle links, rubrieken en subpagina's zijn opgeslagen in een database. Vanuit die database wordt(en) steeds weer opnieuw je pagina(s) gegenereerd als er iets wijzigt. Soms is de server zo zwaar belast dat dat genereren van de pagina halverwege stopt door een time-out. In dat geval heb je dus een lege pagina....

Ga in zo'n geval naar 'refresh pages' en je zult zien dat alle links weer terug zijn.....

Maak een backup van je pagina met alle links!

Tussen je pc en de computer waar mijneigenfavorieten draait zitten wel 'een paar kabels' en netwerkknooppunten, kortom op het internet kunnen er altijd redenen zijn waarom je je favorietenpagina op sommige momenten niet kunt bereiken. Da's lastig als je er van 'afhankelijk' bent. Het is dan niet verkeerd om af en toe van je pagina een copie te maken op je eigen pc, die je in noodgevallen kunt oproepen.

MS Internet Explorer heeft een functie om een complete webpagina op te slaan op je harde schijf.....
Kies onder "Bestand/File" voor "Opslaan als/Save As" en een complete pagina met alle illustraties wordt opgeslagen. Wil je deze opgeslagen pagina (bijv. in noodgevallen) weer oproepen kies van voor "Bestand/File" en "Open" en selecteer de bestandsnaam waaronder je de pagina hebt opgeslagen.

Uiteraard hebben ook andere browserversies en -types een 'opslaan als'-functie, echter deze slaan niet altijd de bijbehorende illustraties automatisch mee op.


Ik ben mijn password en/of userid kwijt... wat nu?

Je userid is altijd gelijk aan de naam van het account: www.mijneigenfavorieten.nl/pietje heeft als userid.... pietje. Altijd alleen kleine letters gebruiken...

Als je je password niet meer weet kun je ons mailen; we kunnen je een nieuw password sturen, je bestaande password is voor ons niet bekend. Het is wel van belang dat het email-adres dat je bij de pagina hebt geregistreerd (zie rechtsonder aan de pagina) ook het email-adres is waar we het password naartoe kunnen sturen... anders zou immers iedereen je password kunnen opvragen....

Ik wil mijn account opheffen. Hoe doe ik dat?

Stuur ons een mailtje met de naam van de pagina. Als je de eigenaar van de pagina bent, en dat controleren we aan de hand van je Email-adres, dan zullen we de pagina verwijderen.

Op de een of andere manier werkt 'het' niet. Ik kan geen links toevoegen, de zoekmachine-link werkt niet, enzovoort.

Sommige gebruikers hebben een popup-killer geactiveerd om daarmee ongewenste reclame-popups te onderdrukken. Onze programmatuur maakt echter ook zeer geregeld gebruik van pop-up-vensters om onderhoud aan je pagina te kunnen plegen. Zet die popupkill-optie dus 'uit' voor mijneigenfavorieten.nl, www.meff.nl of www.lnqs.com als je je mef-pagina wilt bijwerken.

Waar is MEF bereikbaar?

Heb je met deze help-tekst geen antwoord op je vragen kunnen vinden? Mail ons dan op info@mijneigenfavorieten.nl.